Thursday, May 3, 2012

နင္လားဟဲ့ ဆူရွီ.. ငါလားဟဲ့ ျမေသြးနီ


က်မ က ဂ်ပန္မွာ လုပ္စားတဲ့ ဂ်ပန္အစားအစာလုပ္နည္းေတြ တင္ေပးတဲ့အခါ  ထမင္းလိပ္နည္းတင္ေပးပါဆိုျပီး ေတာင္းဆိုၾကပါတယ္။
ဂ်ပန္မွာက  ဆိုင္ေတြမွာလည္း အခ်ိန္မေရြး၀ယ္လို ့ရေနေတာ ့လက္၀င္ျပီးအခ်ိန္ကုန္တဲ ့
ထမင္းလိပ္ကို အခ်ိန္ေပးျပီးသိပ္မလုပ္ၾကေတာ့ပါဘူး။

အဲဒါေၾကာင္ ့ဆရာမျမေသြးနီ ရဲ ့ထမင္းလိပ္နည္းကိုပဲ ကူးယူေဖၚျပလိုက္ပါတယ္ရွင္။


နင္လားဟဲ့ ဆူရွီ.. ငါလားဟဲ့ ျမေသြးနီ



ဒီပို႔စ္ရဲ႕ ေခါင္းစဥ္ကို ဖတ္လိုက္ထဲက ျမေသြးနီတစ္ေယာက္ ဘယ္ႏွယ့္ ဘယ္က ဆူရွီကို သြားႀကိမ္းေမာင္း ႀကံဳး၀ါးေနပါလိမ့္ဆို သိခ်င္စိတ္ေလးေတြ ျဖစ္လာၾကမယ္ ထင္ပါတယ္။ ဒါကလည္း ေခတ္နဲ႔ ေလ်ာ္ညီစြာ ေခတ္ေပၚ၀တၱဳေတြကို အားက်ၿပီး စာဖတ္သူစိတ္၀င္စား လာေအာင္ နာမည္နဲ႔အရင္ ဖမ္းစားလိုက္တာပါ။
အျဖစ္က ဒီလို…။
တစ္ေန႔ညေန အိမ္မွာ သားလွေရႊေသြး သားျပည့္ေလးကို ေရခ်ဳိးေပးအၿပီး ေခါင္းၿဖီးေပး လိုက္ေတာ့…
“ အား…အား… နာတယ္ေမေမ..နာတယ္..ျဖည္းျဖည္းလုပ္ပါ.. ” ဆို အသံၿဗဲႀကီးနဲ႔ ထေအာ္ၿပီး ခုန္ပါေလေရာ။ ဒါနဲ႔ လန္႔ျဖတ္ၿပီး ဆံပင္ေတြၿဖဲ သူ႔ခ်ဳိေစာင္းကို ၾကည့္လိုက္ေလေတာ့ ….
“ ဘုရားေရ… နည္းတဲ့ အာလူးသီးႀကီး မဟုတ္ပါလား… ဘယ္လိုျဖစ္ရတာလဲ ေျပာပါဦး ”
“ ဆူရွီစားရင္း ရန္ျဖစ္တာေမေမ ” တဲ့..။
သူက တစ္ဦးထဲသားတို႕ရဲ႕ ပံုစံအတိုင္း အေပါင္းအသင္းမင္တယ္။   ေပး၊ ေကၽြးၿပီး   ႏွိမ့္ခ်   ေပါင္းတတ္တယ္။ သူ႔အေၾကာင္းကို သိလို႔ ေက်ာင္းမွာ ကိုယ္က ရန္မစရဘူး၊ အခ်င္းခ်င္း  ရန္မျဖစ္ရဘူးလို႔ မွာထားေပမယ့္ ကိုယ့္ကို မတရားလုပ္လာ၊ ေျပာလာရင္၊ ကိုယ္က မွန္တာ ေသခ်ာရင္ေတာ့ အမွန္တရားကို ေပၚေအာင္ကိုယ္တိုင္ ေျဖရွင္းရမယ္လို႔ သူ႔ကို သင္ေပးထားတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သူ႔ခ်ဳိေစာင္းမွာ အခုလို ဘုႀကီးသီးလာေတာ့ ဘယ္လို   ျဖစ္ရျပန္ၿပီလဲဆို သိခ်င္စိတ္ ျပင္းထန္လာခဲ့တယ္။
“ ဆူရွီ… ဆူရွီ.. ေက်ာင္းမွာဘယ္က ဆူရွီက ေရာက္လာရျပန္တာလဲ..   ျဖစ္ပံုကို ေမေမ့ကို   ေသခ်ာေျပာျပစမ္း ”
“ သား.. ဟိုေန႕က ေမေမတို႕နဲ႕ စီးတီးမတ္ေရာက္ေတာ့ ဆူရွီ၀ယ္ေကၽြးလို႔   ေျပာတယ္ေလ..   ေမေမကေတာင္ ဗံုမဟုတ္ ပတ္မဟုတ္ေတြ မစားနဲ႔ .. ေစ်းႀကီးတယ္ဆိုၿပီး မေကၽြးဘူးေလ… အဲ့ဒါေၾကာင့္ ”
ဗုေဒၶါ… ဒီ ခ်ဳိေစာင္းက ဘုကိစၥက ကၽြန္မဆီက အေျချပဳခဲ့တာျဖစ္ေနပါေရာ့လား။
ဟုတ္တယ္ေလ။ ျမန္မာျပည္မွာ ကိုရီးယားကားေတြ စၿပီးျပလာထဲက ကိုရီးယား ဖက္ရွင္ေတြ၀တ္၊ ကိုရီးသီခ်င္းေတြ ေကာ္ပီဆို၊ ကိုရီးယား အစားအစာျဖစ္တဲ့ ဆူရွီတို႔၊ ကင္ခ်ီတို႔၊ ပဲေခါက္ဆြဲတို႔၊   ေတာ့ပုကီတို႔က ျမန္မာျပည္မွာ ေရပန္းစားခဲ့တာ။ ဂလိုဘယ္ လိုက္ေဇးရွင္းေခာတ္မွာ  ျမေသြးနီကို ေခတ္မမွီဘူးပဲ ေျပာမလား၊ ေဒသစြဲႀကီးတယ္ပဲ ေျပာမလား။ ဒီကေတာ့ သူတို႔ရဲ႕ အစာေတြကို ဘယ္လိုမွ လွ်ာေပၚမွာ အရသာခံလို႔ မရပါဘူးေနာ္။ ဆူရွီေစ်းကလဲ ၾကည့္ဦး။ ဆူရွီအကြင္းေလး က်ပ္ေစ့အ၀ိုင္းေလာက္ ၁၀ကြင္းေလာက္ပါတာကို ၂၁၀၀က်ပ္တဲ့။ နည္းနည္းေငြ ထပ္ျဖည့္ရင္ တစ္ေန႔တာ ဟင္းလ်ာဖိုးရႏိုင္တာမို႔ သူ႕အေဖက ၀ယ္ေကၽြးလိုက္ပါကြာ ဆိုတာကို  ဗီတိုအာဏာနဲ႔ ပယ္ခ်ခဲ့တာ။ အခုေတာ့ ျပသနာက အဲ့ဒီက စတာတဲ့။ ျမေသြးနီ ဆူရွီ ၀ယ္မေကၽြးရာကာ စတာတဲ့။
“ ဘယ္လို… ဘယ္လို… မင္းရဲ႕ဘုက ေမေမ့ေၾကာင့္ ထြက္ရတယ္ေပါ့.. ဟုတ္လားသား.. ”
“ ဟုတ္တယ္.. ေမေမသာ အဲ့ဒီေန႔က ၀ယ္ေကၽြးရင္ သား… ေအာင့္ႏိုင္မွာ.. ”
“ ဗုေဒၶါေရ… ဘာကိုေအာင့္ႏိုင္မွာလဲ… ေမေမ့ကို ျဖစ္တာေတြ ေသခ်ာေျပာျပစမ္း ”
သားေတာ္ေမာင္ မ်က္ႏွာကို ေသခ်ာတိုးၾကည့္လို႕ ေမးမွရေတာ့မယ္။ ဘာလို႕လဲဆိုေတာ့ အနားမွာ သူ႔ရဲ႕ခမည္းေတာ္က သူ႔ရဲ႕ အသည္းေက်ာ္ရဲ႕ ခ်ဳိေစာင္းက ဘုကို အသာအယာ   ေဆးလူးရင္းက  ျမေသြးနီကို ေဒါသအမ်က္ ေခ်ာင္းေခ်ာင္းထြက္လာေတာ့မယ့္ မ်က္ႏွာထား ႀကီးနဲ႔  ၾကည့္ေနၿပီေလ။
“ ေက်ာင္းမွာ သားနဲ႔ တစ္လိုင္းထဲထိုင္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းက သူ႔အေမလုပ္ေပးတဲ့ ဆူရွီကို ထည့္လာတယ္..၊ သူနဲ႔သားနဲ႔က အရမ္းခင္တယ္..၊ သားတို႔ မုန္႔ေတြ အၿမဲလဲစားေနၾက..၊   ေမေမထည့္ေပးတဲ့ မုန္႔ေတြလည္း သူ႔ကို ေကၽြးေနက်ေလ..၊ ဒီေန႔ သူက ဆူရွီႏွစ္ခ်ဳိင့္ ထည့္ လာတာ..၊ ထမင္းစားခ်ိန္မွာ မင္းတစ္ခ်ဳိင့္စားဆို ခ်ဳိင့္တစ္အံကိုေပးတယ္္..၊ အထဲမွာ ဆူရွီ ၅ကြင္းေလာက္ပါတယ္…၊  သားလဲ ဟိုေန႔ထဲက စားခ်င္ေနတာဆိုေတာ့ မင္းကို နက္ျဖန္ မင္းႀကိဳက္တဲ့ ရခိုင္မုန္႔တီ ျပန္၀ယ္ေကၽြးမယ္ဆို သေဘာတူၿပီး စားမိတာေပါ့.. ”
ဇာတ္က အရွိန္တက္လာၿပီ။ ကၽြန္မေရာ သူ႔ဖခမည္းေတာ္ေရာ မ်က္ေတာင္မခတ္စတမ္း နားေထာင္ေနၾကတယ္။
“ ဒါနဲ႔ သားက တစ္ခုပဲ စားရေသးတယ္..၊ ၿပီးေတာ့ ေနာက္ဆံုးတန္းက သူငယ္ခ်င္းဆီ ခဏ သြားၿပီး ျပန္လာေတာ့ သူက ေကၽြးထားတဲ့ သူ႔ခ်ဳိင့္ကို ျပန္ယူလိုက္ၿပီေမေမ..၊ ေနာက္ၿပီး က်န္တဲ့ ဆူရွီအကြင္းေတြ အားလံုးကို သူ႕ပါးစပ္ထဲ ပလုပ္ပေလာင္း အကုန္ ထည့္စားပစ္ လိုက္တယ္…၊ သားလဲ အရမ္းစားခ်င္ေနခ်ိန္ဆိုေတာ့ စိတ္ဆိုးၿပီး မင္းေကၽြးၿပီးသား ဘာလို႔   ျပန္ယူရတာလဲဆိုၿပီး သူ႔ရင္ဘတ္ကို  တြန္းထည့္လိုက္တယ္၊ သူက ယိုင္သြားၿပီးေတာ့ သူ႔လက္ထဲက သံုးဆင့္ထမင္းခ်ဳိင့္နဲ႔ သားေခါင္းကို ရိုက္လိုက္တာ..”
“ ဘုရားေရ… ဆရာမ မသိဘူးလား ”
“ သိတယ္ေမေမ..၊ သူက အရင္ငိုၿပီး ဦးေအာင္ သြားတိုင္တာ၊  သားတို႔ ႏွစ္ေယာက္လံုး ရိုက္ခံရတယ္..၊ ညေနက သားေအာက္မွာ ေဘာလံုးဆင္းကန္ေတာ့ ေဘာလံုးေခါင္းတိုက္ရင္း အနာကို ထပ္ထိသြားေသးတယ္.. .၊  ဒါေၾကာင့္ အခု ဒဏ္ရာက နာေနတာ.. ”
“ သားကို စားစရာေတြ ျပည့္ျပည့္စံုစံု စီစဥ္ေပးရက္နဲ႔ဘာေၾကာင့္ သူမ်ားဟာစားခ်င္ရတာလဲ..”
“ အား.. ေမေမကလဲ.. သားတို႔က အဲဒီလိုပဲ လဲစားေနၾကေလ..၊ ဟိုေန႔ကသာ ေမေမဆူရွီကို ၀ယ္ေကၽြးလိုက္ရင္ သားစားခ်င္စိတ္ကို ေအာင့္ႏိုင္ဦးမွာ..၊ ေနာက္ၿပီး သူ႔ေမေမက ခဏခဏ လုပ္ေကၽြးတယ္ သိလား..၊ ေက်ာင္းကို ယူယူလာတယ္…၊ ေမေမကေတာ့ သားကို……. ”
သားေတာ္ေမာင္က အကယ္ဒမီေရွာ့အိုက္တင္နဲ႔ စကားကို ဆက္မေျပာပဲ မ်က္ႏွာေလးကို လႊဲထားလိုက္တာနဲ႔ သူဘာကို ဆိုလိုတယ္ဆိုတာ ျမေသြးနီေကာင္းေကာင္း နားလည္လိုက္ၿပီ။ ဒီအကယ္ဒမီအိုက္တင္က သူ႔ဖခမည္းေတာ္ အသည္းႏွလံုးကို ဒါရိုက္ဟစ္ထိသြားၿပီ။ အစားမက္သူ သားျပည့္တစ္ေယာက္ “ အဲ့ဒီေန႔က ေမေမ ၀ယ္ေကၽြးရင္ သား.. ေအာင့္ႏိုင္မွာ..” ဆိုေျပာတာကို အခုအခါ ျမေသြးနီ ဇာတ္ရည္လည္လာရၿပီ။ သူ႔ခမည္းေတာ္က ရွဳေတေတနဲ႔ …
“ ေနာက္.. ဒါမ်ဳိးမျဖစ္ေစနဲ႔..၊ သားကိုလဲ သားအေမက လုပ္ေကၽြးလိမ့္မယ္… လာမယ့္တနဂၤေႏြ အ၀စားရမယ္ဟုတ္လား ” ဆိုၿပီး သူ႔ဟာသူ ဆံုးျဖတ္ခ်က္ခ်ၿပီး ရက္ပါ သတ္မွတ္ေပးလိုက္ တယ္။
“ ေဟး ” ကနဲ  ၀မ္းသာစြာ ေအာ္လိုက္တဲ့ သားအသံက ျမေသြးနီရဲ႕ မ်က္လံုးကို ဇေကာေလာက္   ျပဴးသြားေစတယ္။ ဟုတ္တယ္ေလ… ဆူရွီဆိုတာကို ျမင္ပဲျမင္ဘူးၿပီး တစ္ခါေသာ္မွ် လုပ္ၾကည့္ဖို႔ စိတ္ကူးမယဥ္ဘူးတဲ့သူဆိုေတာ့ ျပဴးရၿပီေပါ့။ ဒါေပမယ့္ ဟန္ကိုယ့္ဖို႔ဆိုၿပီး အျပံဳးပန္းေလးကို မ်က္ႏွာထက္မွာ ဆင္ျမန္းထားလိုက္ပါတယ္။ သားရဲ႕ခမည္းေတာ္က   ျမေသြးနီကို ဘယ့္ႏွယ့္ရွိစ ဆိုတဲ့ အၾကည့္မ်ဳိးနဲ႔ လွမ္းၾကည့္ၿပီး…
“ သားအတြက္ ဘာမဆို ျဖည့္ဆည္းေပးခ်င္တဲ့ အေမတစ္ေယာက္ျဖစ္ခ်င္တယ္ဆို.. စိတ္ခ်မယ္ေနာ္” ဆိုေျပာၿပီး လွည့္ထြက္သြားေလေတာ့ စိန္ေခၚရင္ ဘြာမခတ္တတ္တဲ့    ျမေသြးနီလည္း ဟန္ကိုယ္ဖို႔ဆိုတဲ့အတိုင္း…
“ ပါးပါးေလးပါသားရယ္..၊  အျပင္မွာ ၀ယ္စားရတာ မတန္ဘူး..၊  ေမေမကိုယ္တိုင္ လုပ္ေကၽြးမယ္..၊ ငါ့သား စားဖို႔သာျပင္ထား..” ဆို ထြက္သြားေလသူႀကီး မၾကား ၾကားေအာင္   ေအာ္ေျပာလိုက္မိေတာ့တယ္။
မခံခ်င္စိတ္နဲ႕သာ အဲ့ဒီလို ေျပာခ်လိုက္တယ္။ လက္ေတြ႕မွာ ဆူရွီဆိုတာ ဘယ္ေနရာကေန အစစၿပီး ဆြဲထုတ္ရမယ္ဆိုတာ  မသိသူဆိုေတာ့ အေမေပးထားခဲ့တဲ့ ေခါင္းထဲက မွတ္ဥာဏ္ေတြကို အကန္႔လိုက္ ျဖည္ခ်ၿပီး စဥ္းစားလိုက္တယ္။ အင္း.. စိန္ေခၚပြဲေလးေတာ့ စၿပီ။ စိန္ေခၚရင္ ဘြာမခတ္တတ္သူဆိုတာ ကေလးတို႔အေဖ အသက္ႀကီးလာေတာ့   ေမ့ေနေလာက္ၿပီထင္ရဲ႕။ သိပ္မၾကာပါဘူး။ ၁၀မိနစ္ေလာက္ပါဘဲ။ ျမေသြးနီ ၿပံဳးလိုက္မိတယ္။
ျမေသြးနီ ျပံဳးလိုက္မိတယ္။ ျမေသြးနီဘေလာ့ဂ္ဂါ.. ဘေလာ့ဂ္ဂါ ျမေသြးနီ..ပဲ။
ဒါေလးမ်ား အြန္လိုင္းမွာ မုန္႔လုပ္နည္းေတြ၊ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ ေရးေနတဲ့ နာမည္ႀကီး ဘေလာ့ဂ္ဂါေတြ အမ်ားႀကီးရွိေနတာပဲ..။ ဒီေတာ့ ကမန္းကတမ္း အြန္လိုင္းတက္၊ အပူကပ္ေနက် ေရးေဖာ္ညီမေခ်ာကို Gtalk ကေန အျဖစ္အပ်က္ကို အက်ဥ္းေျပာျပ၊ ဆူရွီလုပ္နည္းေလးမ်ား ရွာေဖြမစေပးပါဦးဆို အကူအညီေတာင္း၊ ၁၀မိနစ္ေတာင္မၾကာပါဘူး၊ သူပို႕ေပးတဲ့ ဆူရွီလုပ္နည္းေတြကို ဓာတ္ပံုေတြနဲ႔တကြ ေ၀ေ၀ဆာဆာ ရေတာ့တာဘဲ။ ေၾသာ္.. အင္တာနက္ေခတ္မ်ား… ေကာင္းေလစြ..။
ေခ်ာက သူ႔ရဲ႕လုပ္နည္းေလးကိုပါ မွ်ေ၀ေပးတယ္။ နက္ျဖန္ တနဂၤေႏြဆိုေတာ့ ဒီေန႔ လိုတာေတြ ေစ်း၀ယ္ထားမယ္။ မသိတာရွိရင္ ဖုန္းလွမ္းဆက္ေမးမယ္ဆို ေခ်ာကို ႀကိဳတင္မွာထား။ ၿပီးတာနဲ႔ ဆူရွီအေရးေတာ္ပံု အတြက္ ၀ယ္ရမယ့္ ပစၥည္းစာရင္းေတြ ခ်ေရးလိုက္တယ္။ ရံုးကလည္း ဒီေန႔ ၆နာရီမွ ဆင္းတာမို႔ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းအမယ္ေတြကို အိမ္နားက စီးတီးမတ္မွာ ၀င္၀ယ္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္။
အသီးအရြက္နဲ႔ လိုအပ္တဲ့ အျခားအမယ္ေတြကို ၀ယ္ၿပီးခ်ိန္မွာေတာ့ လက္ထဲမွာ ၾကြပ္ၾကြပ္အိတ္ တစ္လံုးအျပည့္နဲ႔ ဆူရွီေအာ္ပေရးရွင္းစဖို႔ ေျခတစ္လွမ္းလွမ္းၿပီးသြားေလၿပီ။ အဲ.. ဆူရွီလိပ္ဖို႔ ၀ါးယင္းလိပ္ေလးေတာင္ ပါလိုက္ေသး။
ဆူရွီစလိပ္ၿပီ…။
Aja Aja Fighting !
( ကိုရီးယားကားထဲကလို ကိုယ့္ကိုယ္ကို အားေပးျခင္းပါ… ။ ဤကား စကားခ်ပ္။ )
တနဂၤေႏြေန႔ မနက္ခင္းမွာေတာ့ တစ္ခါမွမလုပ္ဘူးတဲ့ ဆူရွီလုပ္ဖို႔အတြက္ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာ   ျမေသြးနီတစ္ေယာက္ ပစၥည္းအမယ္ေတြ ပတ္ခ်ာလည္၀ိုင္းလို႔ စိတ္ေတြ လွဳပ္ရွားစြာ အသင့္ရွိေနခဲ့တယ္။ ကဲ.. ဆူရွီကို ဘယ္လိုမ်ား ကေသာင္းကနင္းနဲ႔ လိပ္လိုက္တယ္ဆိုတာ ၾကည့္လိုက္ရေအာင္။
အခုလို သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ေလးေတြကို အေျမွာင္းလိုက္ လွီးပါတယ္။ ျမေသြးနီကေတာ့ သခြားသီးနဲ႔ မုန္လာဥနီကို စားရင္ ထုတ္ထုတ္ ထုတ္ထုတ္ေလး ျဖစ္ေနေအာင္ လွီးၿပီး  ဗနီကာရည္ေလး ခဏစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ဒါက ျမေသြးနီစတိုင္၊ လုပ္နည္းထဲတြင္မပါ။ ဤကား စကားခ်ပ္။
ထမင္းပူပူကို ဆားသင့္ယံု၊ ႏွမ္းဆီ၊ ၾကက္သားမွဳန္႔ေလးနဲ႔ အရသာရွိေအာင္ စီးစီးေလး   ျဖစ္ေအာင္ နယ္လိုက္ပါတယ္။
ဒါက ဆူရွီလိပ္ရာမွာ မပါမျဖစ္ ေရညွိရြက္နဲ႔ ၀ါးယင္းလိပ္ေလးပါ။
၀ါးယင္းလိပ္ေပၚ ေရညွိအရြက္ကို ခင္းလို႔ နယ္ထားတဲ့ ထမင္းကို ပါးပါးလွပ္လွပ္ေလး   ျဖန္႔ခင္းရပါတယ္။  ေကာင္းေစခ်င္ေဇာနဲ႔ ထမင္းအမ်ားႀကီးထည့္လို႔ကေတာ့ သြားၿပီ.. လိပ္လိုက္ရင္ အထူပြပြၾကီးနဲ႔ မလွမပျဖစ္ေနေရာ။ ျမေသြးနီ ကိုယ္ေတြ႔။
ထမင္းျဖန္႔ထားတဲ့အေပၚမွာ ခုနက ခုနက အေျမွာင္းလိုက္ လွီးထားတဲ့ သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ေလးေတြ တစ္ေခ်ာင္းစီ အလ်ားလိုက္ကို အလည္ နားမွာထည့္။  အရသာပိုရွိေအာင္ သံုးေလးငါးေခ်ာင္းေလာက္ ပိုမထည့္ေလနဲ႔။ လိပ္တဲ့အခါ   ျပႆနာအေတာင့္လိုက္ တက္ၿပီသာမွတ္။ ဤကား ကိုယ္ေတြ႔။
ၾကက္ဥေလးေခါက္ေၾကာ္ၿပီး လိပ္တဲ့ထဲ ထည့္လိ္ုက္ေသးတယ္။ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ဗမာပီပီ ငရုပ္သီး စိမ္းေတာင့္ ေလးေတာင္ ထည့္လိုက္ခ်င္မိေသး။  :)
အဲ… ဆူရွီလိပ္ခ်ိန္မွာမွ ပညာက စတာ။ ၄..၅…၆ခါ ႀကိဳးစားလိတ္တာ ၀ါးယင္းလိပ္ႀကီးပါ အလိပ္ထဲ ပါေနလို႔ “ ေခ်ာ ” ဆီ ကမန္းကတမ္း ဖုန္းဆက္ေမးရေသးတယ္။ သူကလဲ “ ဟုတ္တယ္..၊  လိပ္ရင္ ၀ါးယင္းလိပ္ပါ အထဲလိပ္၀င္သြားမွာ.. ညီမလဲ တစ္ခါမွ မလိပ္ဘူးေသး ဘူးတဲ့ ” ။ ဒါနဲ႔ ဖုန္းခ်ၿပီးတာနဲ႔ ၀ါးယင္းလိပ္ကို ကသိုင္းရွဳရင္းကေန စဥ္းစားလိုက္။     ေျပထြက္သြားလိုက္….။   ျဖည္ထြက္သြားလိုက္… လိပ္လိုက္နဲ႔မို႔  ႏွဳတ္ကေန အႀကိမ္ႀကိမ္ ႀကိမ္း၀ါးမိပါၿပီေကာ။

“““… နင္လားဟဲ့ ဆူရွီ.. ငါလားဟဲ့ ျမေသြးနီ..”””

 
“… နင္လားဟဲ့ ဆူရွီ.. ငါလားဟဲ့ ျမေသြးနီ..”
အဲ့ဒီလိုနဲ႔ အဆင္မေျပတဲ့ အႀကိမ္ေတြမ်ားလာၿပီးတဲ့ တစ္ႀကိမ္မွာေတာ့…..။ ရပါၿပီ။ ၀ါးယင္းလိတ္ေလးက အ၀ိုင္းတစ္ခုစာ ေပၚယံုေလး အလ်ားရွိတာဆိုေတာ့   ေရညွိစေလးကို   ေအာက္နည္းနည္းေလွ်ာထားၿပီး ပိုထြက္ေနတဲ့ ေရညွိစေလးကို တစ္ဖက္က က်န္တဲ့   ေရညွိစေလးမွာ လိပ္ရင္းကေန တင္းတင္းေလး ဆြဲဖိကပ္လိုက္တာေပါ့။ မတင္းဘဲ   ေလ်ာ့ေနရင္ အကြင္းလိုက္ ဓားနဲ႔ လွီးခ်ိန္မွာ ပံုပ်က္သြားႏိုင္တာမို႔ ဆူရွီအတြက္ ဒီအခ်ိန္က အေရးႀကီးဆံုးလို႔ ထင္မိတာပဲ။ ဤကား ကိုယ္ေတြ႔။ ကိုယ္တိုင္ ေဇာေခၽြးပ်ံခဲ့ရလို႔။ :)
ကဲ.. ဘာတတ္ႏိုင္ေသးလဲ ဆူရွီ … လိပ္လို႔ ရသြားပါၿပီရွင္။
“… နင္လားဟဲ့ ဆူရွီ.. ငါလားဟဲ့ ျမေသြးနီ..”
ဆူရွီအလိပ္ေလးကို တအ့ံတၾသၾကည့္ေနမိတယ္။ ျမေသြးနီလုပ္ထားတာမွ ဟုတ္စ။ ဓားထက္ထက္ပါးပါးေလးနဲ႔ ဖြဖြရြရြမြမြေလး အသက္ေအာင့္လို႔ ဂရုတစိုက္လွီးလိုက္ပါတယ္။ မဟုတ္ဘဲ ဖိလွီးလို႔ကေတာ့ အထဲက အစာေတြ အကုန္ကၽြံထြက္ လာေလေရာ။ ဤကား ကိုယ္ေတြ႔။
၀ါး……… လွလွပပ အရသာရွိရွိ ဆူရွီအကြင္းေလးေတြ…….။
ႏွစ္သက္ရာ ေဆာ့စ္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ တို႔စားေပေတာ့..။
“ ေမေမ… သိပ္စားလို႔ေကာင္းတာပဲ.. သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ ဆူရွီထက္ ေမေမ့ဆူရွီက ပိုအရသာရွိ တယ္..  ေနာက္အၿမဲ လုပ္ေကၽြးရမယ္ေနာ္ ”
ေနာက္အၿမဲ လုပ္ေကၽြးရမယ္ေနာ္ဆိုၿပီး ထန္းပင္တက္လက္မွတ္ကို သားျပည့္က အေမျဖစ္သူအတြက္ ခ်က္ခ်င္းေပးပါတယ္။ “ဘယ့္ႏွယ့္ရွိစ” ဆိုတဲ့ အနိုင္ရသူတို႔ရဲ႕ မ်က္ႏွာေပးနဲ႔ သူတို႔သားအဖကို ကၽြန္မ…………….အင္းးးးး… မၾကည့္ရက္ေတာ့ပါဘူး။ ကၽြန္မက   ေပးဆပ္သူ သက္သက္ေလ။ :)
တကယ္က အိမ္ကလူႀကီး ဆူရွီကို တစ္ကြင္းၿပီးတစ္ကြင္း ၿပံဳးၿပံဳးႀကီးနဲ႔ မိန္႔မိန္႔ႀကီး ၿမံဳ႕၀ါးေနကထဲက အခုလို လက္စြမ္းျပလိုက္ရလို႔  ျမေသြးနီတစ္ေယာက္   ေက်နပ္ႏွင့္ေနၿပီး သားေလ။ က်န္တာ ဘာဆိုဘာမွ မလိုေတာ့ပါဘူး။
၀န္ခံခ်က္။ ကိုရီးယားအစားအစာ၊ ကိုရီးယားဖာတ္လမ္းတြဲေတြသာ ျမေသြးနီ မႀကိဳက္တာ။ ရွားရားပါးပါး ကိုရီးယားမင္းသား ေဘေယာင္ဂၽြန္းတို႔၊ လီေျဗာင္ဟြန္းတို႔ သရုပ္ေဆာင္တာ ကိုေတာ့ ျမေသြးနီ ႀကိဳက္ပါတယ္။ အိမ္က လူႀကီးကိုေတာင္ ဆူရွီလုပ္ရင္း “အုိပါး ” လို႔ ေနာက္ၿပီး ေခၚမိေသးတယ္။ အင္း… “ ဆာဒါးငယ္ ” လို႔ေတာ့ မေျပာျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။  အသက္ေတြက ႀကီးၿပီကိုး။
———————————-
ေနာက္ဆက္တြဲ ။ ဒီပို႔စ္ေလးတင္ၿပီး သိပ္မၾကာခင္မွာ USAက စာဖတ္မိတ္ေဆြ ကိုစိုင္းဆီက လူႀကံဳပါဆယ္တစ္ခု  မထင္မွတ္ပဲ ကၽြန္မလက္ခံရရွိခဲ့ပါတယ္။ လူႀကံဳက “ ကိုသားျပည့္အတြက္ အေမရိကက လူႀကံဳပါတယ္ ” ဆိုလို႔ ကၽြန္မ အ့ံၾသခဲ့ရပါတယ္။

ပို႔ေပးလိုက္တာက Steven Pallet ေရးတဲ့ Simply Sushi ဆိုတဲ့ ဆူရွီအမ်ဳိးမ်ဳိး ျပဳလုပ္နည္းစာအုပ္ေလးပါ။
လုပ္ကိုင္ပံုအဆင့္ဆင့္ ရိုက္ကူးထားတဲ့ ဗြီစီဒီပါတဲ့ စာအုပ္ေလးက တကယ့္ကို အသံုး၀င္ခဲ့ပါတယ္။
 
Simply Sushi ေရးတဲ့ Steven Pallet
အခုေတာ့ ကၽြန္မ ဆူရွီေကာင္းေကာင္း လုပ္စားတတ္ပါၿပီ။ ဒီအတြက္ ကိုစိုင္းကို ေက်းဇူးအထူး တင္ရွိေၾကာင္း ဒီပို႔စ္အေဟာင္းေလးနဲ႔ အတူ မွတ္တမ္းတင္ပါရေစရွင္။
ဆႏၵနဲ႔ဘ၀ တစ္ထပ္ထဲက်ၾကပါေစ။

No comments:

Post a Comment