Tuesday, May 8, 2012

ဂ်ပန္စာေလးေတြ လုပ္စားၾကရေအာင္ ( ၄ )

အလုပ္မအားတဲ့သူေတြအတြက္ လြယ္ကူ့ျမန္ဆန္တဲ ့ ခ်ာ ့ဟန္ Chahan လို ့ေခၚတဲ ့ဂ်ပန္ထမင္းေၾကာ္
 နဲ ့ ရာခိဆိုးဘ Yakisoba ဆိုတဲ ့ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ပါ။

 ခ်ာ့ဟန္ အတြက္ ထမင္း၊၀က္အူေခ်ာင္း၊ၾကက္ဥ၊ၾကန္သြန္ျမိတ္ နဲ ့ဆားငရုတ္ေကာင္း လိုပါတယ္။
   ဒါကသံုးေယာက္စာ ပါ။ ေၾကာ္ရင္ တစ္ေယာက္စာ စီ ခြဲေၾကာ္ပါမယ္။

 
   တစ္ေယာက္စာ ထမင္းကို အဆင္သင္ ့ျပင္ထားပါ။



 ပါးပါးလွီးထားတဲ ့၀က္အူေခ်ာင္းေလးေတြကို ဆီ နဲနဲ ထည္ ့ျပီးေၾကာ္ပါ။

     ၾကက္ဥတစ္လံုး ေမႊေခါက္ျပီး ေလာင္းထည့္ပါ။


         တစ္ေယာက္စာထမင္း ထည့္ပါ။ဆားငရုတ္ေကာင္း ထည္ ့ပါ။

          ဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္ ထည့္ေမႊျပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည့္ပါ။

 ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ နဲ ့ျပီးတဲ ့ စားခ်င္စဖြယ္ ဆီမရႊဲ တဲ ့ ခ်ာ့ဟန္ ပါ။







 ရာခိဆိုးဘ  ကလည္ း လြယ္ မွလြယ္  ျမန္မွျမန္ပါ။

ထည့္မယ့္ပစၥည္းေတြ အဆင္သင္ ့ျပင္ထားပါ။



    ဒယ္အိုးထဲကို ဆီိ နည္းနည္းထည္ ့ျပီး ၾကက္သားထည့္ေမႊပါ။ ျပီးရင္ ေဂၚဖီ ထည့္ပါ။

      ေခါက္ဆြဲ ထည္ ့ပါ။ငရုတ္ေကာင္း ထည္ ့ပါ။



  Komi ဆိုတဲ ့ဂ်ပန္ေဆာ ့ အရည္ ထည့္ပါ။ ျမန္မာ မွာဆို ပဲငံျပာရည္ ထည္ ့ျပီး ေမႊပါ။
   ပဲပင္ေပါက္ကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္ေမႊျပီး ရင္ မီးဖိုေပၚကခ်ပါ။




     ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ပူပူေႏြးေႏြး ေလး သံုးေဆာင္ၾကပါဦးရွင္





       
    ေမတၱမြန္ျဖင္ ့  
    
သႏၱာေအာင္

No comments:

Post a Comment