ဒီတစ္ခါ ၾကက္သားထုတ္ထိုးေၾကာ္ နဲ ့ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ေလး လုပ္စားၾကမယ္။
ၾကက္သား တုတ္ထိုးေၾကာ္ကေတာ ့ လြယ္ပါတယ္။
ၾကက္သားေတြကို ဒီလို အတံုးေသးေလးေတြ တံုးျပီး တုတ္ထိုးပါ။
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္္ကာ ဟိုဘက္ ဒီဘက္ လွိမ္ ့ျပီး ပန္းကန္ထဲဆယ္ထားပါ။
ဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္ေရွာရု ၂ ဆ ၊ ဂ်ပန္အရက္ ၁ ဆ နဲ ့သၾကားေရာထားတဲ ့ ေဆာ ့စ္ ကို ဒယ္အိုးထဲ ထည္ ့ေမႊပါ။
ခုန ေၾကာ္ထားတဲ ့ၾကက္သားေၾကာ္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ေဆာ့စ္ အရည္၀င္ေအာင္ ႏွစ္ပါ။
ျပီးသြားရင္ေတာ ့စားခ်င္စရာ ၾကက္သားတုတ္ထိုးေလးေတြ ရပါျပီ။
ဒယ္အိုးထဲက ေဆာ့စ္ အရည္ ကို ပန္းကန္ျပားေလးထဲထည့္ျပီး တုတ္ထိုးေလးႏွစ္ျပီးစားလိုက္လိုက္ရင္ေလ လွ်ာလည္သြားမယ္---
ေနာက္တမ်ိဳးလာမယ္--
ဖက္ထုပ္လုပ္ဖို ့ဒါေတြလိုပါတယ္။
ေဂၚဖီ ၊ Nira (Nira မရွိရင္ၾကက္သြန္ျမိတ္)၊ဖက္ထုပ္ရြက္၊၀က္သားၾကိတ္သား
၀က္သားထဲကို ျခစ္ထားတဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေရွာရု ၊ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆား ထည့္ျပီး နယ္ပါ။
လွီးထားတဲ ့ေဂၚဖီနဲ ့ Nira ကို ထည္ ့နယ္ပါ။
ႏွမ္းဆီ နဲနဲ ထည္ ့ပါ။
ဖက္ထုပ္ရြက္ထဲ အစာ ထည္ ့ျပီး ပိတ္မယ္။
ဂ်ပန္ၾကီးထုပ္တဲ ့ ဖက္ထုပ္ကို ၾကည့္ျပီး က်မလည္း လိုက္ထုပ္ၾကည့္ပါတယ္။
ဘယ္ဟာက က်မ လုပ္ထားတာလို့ထင္လဲဟင္ - 













ဆီပါေလရံုထည္ ့ထားတဲ ့ဒယ္အိုးထဲ ဖက္ထုပ္ေလးေတြ စီ ထည္ ့ျပီးမီးေအးေအးနဲ ့ထားပါ။
တဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာရင္ေရေႏြးနဲနဲေလာင္းထည္ ့ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။
ေရခန္းျပီးေအာက္ေျခ ၾကြပ္လာရင္ ဒယ္အိုးအဖံုးကို ဖြင္ ့ ပန္းကန္ျပားအုပ္ျပီး ဒယ္အိုးကို ေမွာက္ခ်လိုက္ပါ။
စားခ်င္စရာဖက္ထုပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေတြ ကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ရည္နဲ ့စားလို ့ရပါျပီရွင္။
အားရပါးရ သံုးေဆာင္ၾကပါေနာ္။
ေမတၱာမြန္ျဖင္ ့
သႏၱာေအာင္
No comments:
Post a Comment