Monday, May 7, 2012

ဂ်ပန္စာေလးေတြ လုပ္စားၾကရေအာင္ ( ၃ )

ဒီတစ္ခါ ၾကက္သားထုတ္ထိုးေၾကာ္ နဲ ့ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ေလး လုပ္စားၾကမယ္။

ၾကက္သား တုတ္ထိုးေၾကာ္ကေတာ ့ လြယ္ပါတယ္။
ၾကက္သားေတြကို ဒီလို အတံုးေသးေလးေတြ တံုးျပီး တုတ္ထိုးပါ။

ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္္ကာ ဟိုဘက္ ဒီဘက္ လွိမ္ ့ျပီး ပန္းကန္ထဲဆယ္ထားပါ။



ဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္ေရွာရု ၂ ဆ ၊ ဂ်ပန္အရက္ ၁ ဆ  နဲ ့သၾကားေရာထားတဲ ့  ေဆာ ့စ္  ကို ဒယ္အိုးထဲ ထည္ ့ေမႊပါ။

ခုန ေၾကာ္ထားတဲ ့ၾကက္သားေၾကာ္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ေဆာ့စ္ အရည္၀င္ေအာင္ ႏွစ္ပါ။



ျပီးသြားရင္ေတာ ့စားခ်င္စရာ ၾကက္သားတုတ္ထိုးေလးေတြ ရပါျပီ။
ဒယ္အိုးထဲက ေဆာ့စ္ အရည္ ကို ပန္းကန္ျပားေလးထဲထည့္ျပီး တုတ္ထိုးေလးႏွစ္ျပီးစားလိုက္လိုက္ရင္ေလ လွ်ာလည္သြားမယ္---

ေနာက္တမ်ိဳးလာမယ္--

ဖက္ထုပ္လုပ္ဖို ့ဒါေတြလိုပါတယ္။

 ေဂၚဖီ ၊ Nira (Nira မရွိရင္ၾကက္သြန္ျမိတ္)၊ဖက္ထုပ္ရြက္၊၀က္သားၾကိတ္သား

၀က္သားထဲကို ျခစ္ထားတဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေရွာရု ၊ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆား ထည့္ျပီး နယ္ပါ။

လွီးထားတဲ ့ေဂၚဖီနဲ ့ Nira ကို ထည္ ့နယ္ပါ။

ႏွမ္းဆီ နဲနဲ ထည္  ့ပါ။

ဖက္ထုပ္ရြက္ထဲ အစာ ထည္ ့ျပီး ပိတ္မယ္။





ဂ်ပန္ၾကီးထုပ္တဲ ့ ဖက္ထုပ္ကို ၾကည့္ျပီး က်မလည္း လိုက္ထုပ္ၾကည့္ပါတယ္။
ဘယ္ဟာက က်မ လုပ္ထားတာလို့ထင္လဲဟင္ -



ဆီပါေလရံုထည္  ့ထားတဲ ့ဒယ္အိုးထဲ ဖက္ထုပ္ေလးေတြ စီ ထည္ ့ျပီးမီးေအးေအးနဲ  ့ထားပါ။


တဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာရင္ေရေႏြးနဲနဲေလာင္းထည္ ့ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။


ေရခန္းျပီးေအာက္ေျခ ၾကြပ္လာရင္ ဒယ္အိုးအဖံုးကို ဖြင္ ့ ပန္းကန္ျပားအုပ္ျပီး ဒယ္အိုးကို ေမွာက္ခ်လိုက္ပါ။



စားခ်င္စရာဖက္ထုပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေတြ ကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ရည္နဲ ့စားလို ့ရပါျပီရွင္။



အားရပါးရ သံုးေဆာင္ၾကပါေနာ္။


ေမတၱာမြန္ျဖင္ ့
သႏၱာေအာင္


No comments:

Post a Comment