ေျပာရရင္ အလုပ္ကိစၥနဲ ့ ခဏလာခဲ့ေပမယ္ ့ ဂ်ပန္မွာ လနဲ့ခ်ီျပီးၾကာလာေတာ့ က်မ က ျမန္မာျပည္ကို လြမ္းေနပါျပီ။
အစားမက္တဲ့သူမို ့ နန္းၾကီးသုတ္၊ အုန္းႏိုေ့ခါက္ဆြဲ၊ပဲအီၾကာ -- စတဲ ့ ျမန္မာစာ ေလးေတြကို လြမ္းေနျပီေလ--
အလုပ္ကိစၥကေတာ္ေတာ္နဲ့ မျပီးျပတ္လို ့က်မလည္းဂ်ပန္မွာႏွစ္လေက်ာ္ေသာင္တင္ေနပါတယ္။
က်မျပန္ခ်င္ေနမွန္းသိတဲ ့ အိမ္ရွင္ဂ်ပန္ၾကီးက က်မအထူးအဆန္းျဖစ္ေအာင္ ဂ်ပန္စာေလးေတြ လုပ္ေက်ြးပါတယ္။
သူလုပ္ေက်ြးတာေလးေတြက လြယ္လြယ္ကူကူ လုပ္လို့ရျပီး စားလို့လည္းေကာင္းပါတယ္။
စိတ္၀င္စားမယ္ဆိုရင္ လုပ္စားလို ့ရေအာင္ ေျပာျပမယ္ေနာ္--
ဂ်ပန္ပီဇာ လုပ္နည္း
Okonomiyaki လို ့ေခၚတဲ ့ဂ်ပန္ပီဇာလုပ္ဖို ့ ဂ်ံဳမွဳန့္၊ ၾကက္ဥ၊ေပါင္မွဳန့္အကာသား၊ ေဂၚဖီ နဲ့ ၀က္သားလိုပါတယ္။
ပထမဆံုး ဂ်ံဳမွဳန္ ့ကိုအေရေဖ်ာ္ျပီး လွီးထားတဲ့ ေဂၚဖီနဲ့ နယ္ပါ
ဒယ္အိုးထဲကိုေဂၚဖီထည့္ျ႔ပီး အေပၚက ေပါင္မွဳန္ ့အကာျဖဴးျပီး ၾကက္ဥတင္ပါ
ပူတုန္းေလး စားလိုက္ေနာ္--





















ေနာက္တမ်ိဳးက ဂ်ပန္က စပါ ့ဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲပါ။
ပထမဆံုး စပါ ့ဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ပါမယ္။ အေပ်ာ့အမာကေတာ့ ကိုယ္ၾကဳိက္သလိုျပဳတ္ပါ။
၀က္အူေခ်ာင္း ေလးေတြကို ထက္ျခမ္းခြဲ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ ထားပါ။


















ကဲ--ေနာက္တမ်ိဳ းေက်ြးဦးမယ္ေနာ္-
Kushikasu လို့ေခၚတဲ ့ ၀က္သားတုတ္ထိုး ေၾကာ္ပါ။
၀က္သားကို ဒီလိုအတံုးေလးေတြတံုးျပီး ဆားနဲ့ငရုတ္ေကာင္းမွဳန ့္ သင့္ေတာ္သလို နယ္ျပီးရင္ သီတံ ထိုးပါ။
ဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္ Shoyu ေလးဆမ္း ၊ ေဂၚဖီေလးပါ ထည့္ျပီးစားလိုက္ရင္ ေကာင္းမွေကာင္း-








ကဲ--ေတာ္တာ္ေလးေတာ့ ဗိုက္ျပည့္သြားျပီမွတ္လား--
ထပ္စားႏိုင္ေသးရင္ေတာ ့ ဒါေလးေတြ ထပ္ေက်ြးမယ္-
Chashu လိုေ့ခၚတဲ ့၀က္သားျပား ပါ
ႏူးအိခ်ိဳစိမ့္ေနျပီး စားလိုက္ရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ ့သြားမယ္--














ဒီတေခါက္ေတာ့ ေတာ္ေလာက္ျပီထင္တယ္ေနာ္-ေနာက္ ဂ်ပန္စာေလးေတြလုပ္စားျဖစ္ရင္ ထပ္ တင္ေပးမယ္ေနာ္--



















No comments:
Post a Comment