Wednesday, May 2, 2012

ဂ်ပန္စာေလးေတြ လုပ္စားၾကရေအာင္ (၂ )

အရင္တစ္ခါ ဂ်ပန္စာ လုပ္စားတဲ့ပံုေလးေတြ  တင္တာ စိတ္၀င္စားတယ္ဆိုလုိ ့ ေနာက္ထပ္
လုပ္စားျဖစ္တာေလးေတြေျပာျပမယ္ေနာ္--
အရင္ဆံုး ေျပာခ်င္တာက စားစရာကုန္ၾကမ္းေတြ က ဂ်ပန္အတိုင္းမရ၇င္  ျမန္မာမွာ အလြယ္တကူရတာေတြကို
အစားထိုးသံုးပါ။လုပ္ပံုလုပ္နည္းကိုပဲ ေသခ်ာ ေျပာျပတာပါ။
ဒီပံုထဲကအတိုင္း တေသြမတိမ္း အမ်ိဳးအစားမတူလည္းရပါတယ္။ကိုယ္ စား လို့အဆင္ေျပရင္ျပီးတာပါပဲ။
ကဲ--ဒီတခါ Reishabu ရဲအိရွာဘူလို ့ေခၚတဲ ့၀က္သားလႊာျပဳတ္ နဲ ့ Poporomaka  Sarada ပိုပိုရိုးမာကာ ဆလာ့ဒါ ့
လို ့ေခၚတဲ ့ အသုတ္ေလး အတူတြဲစားမယ္။
ဒါကPoporomaka မုန့္ဖတ္ေျခာက္ပါ။ဒီ ပစၥည္းက ရန္ကုန္မွာလည္း ၀ယ္လို့ရပါတယ္
အထုပ္ တ၀က္ေလာက္ကို ေရေႏြးနဲ ့ ၄ မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ရပါမယ္။  အေပ်ာ့အမာ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အေနအထားျပဳတ္ပါ။
ျပဳတ္ျပီးသြားရင္ ၾကက္သြန္နီ၊မုန္လာဥနီ၊ၾကက္ဥျပဳတ္၂လံုး  ပါးပါးလွီးျပီးထည္ ့ပါ။
ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန ့္ ျဖဴးပါ။
ေဟာဒါကဂ်ပန္မွာ သံုးတဲ ့ ဆားငရုတ္ေကာင္း မွဳန္ ့ဘူးပါ။

ေဟာဒီ၀က္သားျပားကို ပါးပါးလွီးပါ
လွီးျပီးသားေတြ နဲ ့  မေရာနိစ္ ကို ေပါင္း ထည့္ပါ။
အားလံုးေရာသမေမႊ လိုက္တဲ့အခါ Poporomaka   ဆလာ့ဒါ ့  ရပါျပီ
ကဲ--တစ္ခုျပီးသြားေတာ ့ အတူတြဲစားဖို ့ ---
Reishabu ရဲအိရွာဘူ  လို ့ေခၚတဲ ့ စားစရာေလး လုပ္မယ္။
ပထမဆံုး ၀က္သားကို ျပဳတ္ပါမယ္။ ဆား၊ သၾကား စတာေတြ ဘာမွမထည့္ဘဲ ဒီအတိုင္းျပဳတ္ပါတယ္



ေဂၚဖီကို အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ ျဖတ္ျပီးျပဳတ္ပါ။



ျပဳတ္ျပီးသားကို လက္နဲ ့ ဖ်စ္ညွစ္ျပီး ပန္းကန္ ထဲ ထည္ ့ပါ။

၀က္သားျပဳတ္ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ



၀က္သားျပဳတ္နဲ ့တြဲ ဖက္စားမယ္ ့ Ponzu  ပြန္းဇု  ဆိုတဲ ့အခ်ဥ္ေရပါ။နဲနဲ ခ်ဥ္ျပီးအရသာ ေလးပါတယ္။
Shabubu ,ရွာဘူရွာဘူ လို့ေခၚတဲ ့ ဂ်ပန္အမဲသားလႊာေဟာ့ေပါ ့ ၊ Gyoza,ဂေရာ္ဇာ လို့ေခၚတဲ ့ဖက္ထုပ္ေတြ စားတဲ့အခါ ဒီအခ်ဥ္ေရထဲမွာႏွစ္ျပီး စားပါတယ္။



တစ္ေယာက္စာ ပန္းကန္ေလးေတြထဲ ကို ခြဲျပီးထည့္ျပီး စားမယ္
ကဲ--စားဖို့ ျပင္ဆင္မယ္
၀က္သားျပားလႊာကို ဒီလို အခ်ဥ္ေရႏွစ္ျပီးစားရတယ္ေလ
၀က္သားျပားေလး အခ်ဥ္ရည္ ႏွစ္ျပီးစားလိုက္၊ ေဂၚဖီ ေလး အခ်ဥ္ေရတို့ျပီး စားလိုက္၊ ဆလာ့ဒါ ့ အသုတ္ေလး တူနဲ့ေကာ္စားလိုက္နဲ ့
ေတာ္ေတာ္ေလး ေကာင္းပါတယ္။သူ ့အရပ္ နဲ ့ သူ ့ဇာတ္ေပါ ့ေနာ္။ဆီ မပါ၊အခ်ိဳမွဳန္ ့မပါတဲ ့တဲ့အစားအစာေလးေပါ ့။
ျမန္မာျပည္မွာ လုပ္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ ့ ပြန္းဇု အစား အလြယ္တကူ ရမယ္ ့ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အခ်ဥ္ေရ တမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ ့စားပါ။
ေနာက္တမ်ိဳးကေတာ ့ Yakiniku လို့ေခၚတဲ ့ အမဲသားကင္ပါ
ဂ်ပန္အမဲသားကခဏေလး ကင္ရံု နဲ ့ က်က္ ပါတယ္ ။  ႏူးညံ ့ျပီးစားလို့လည္း ေကာင္းပါတယ္။
အဆီ ပါတာမို ့လို ့အမဲသားက အဆီဖတ္ေလးေတြ ဖယ္ျပီး အ၇ြယ္ေတာ္ေလးေတြ တံုးပါ

အကင္စက္ထဲက သံဇကာေလးေပၚ အလူမီနီယမ္စကၠဴေလးအုပ္ျပီး အမဲသားေတြ စီတင္ျပီးကင္မယ္

တဖ်စ္ဖ်စ္ နဲ့အသံ ျမည္လာရင္ ထုတ္ျပီး တဘက္လွန္ေပးပါ
က်က္သြားတဲ ့အမဲသားကင္ကိုဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္  ေရွာရုထဲ နွစ္ျပီးစားလုိက္ရတာ အရသာရွိလိုက္တာေနာ္။
ၾကိဳက္တတ္ရင္ဓါတ္ပံုထဲကလို  ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးနဲ ့တြဲစားပါ။

ဒီေန ့ေတာ့ ဒီေလာက္ပဲေနာ္--ေက်ြးထားတာေတြ ကုန္မွ ျပန္ရမယ္ေနာ္--

No comments:

Post a Comment