လုပ္စားျဖစ္တာေလးေတြေျပာျပမယ္ေနာ္--
အရင္ဆံုး ေျပာခ်င္တာက စားစရာကုန္ၾကမ္းေတြ က ဂ်ပန္အတိုင္းမရ၇င္ ျမန္မာမွာ အလြယ္တကူရတာေတြကို
အစားထိုးသံုးပါ။လုပ္ပံုလုပ္နည္းကိုပဲ ေသခ်ာ ေျပာျပတာပါ။
ဒီပံုထဲကအတိုင္း တေသြမတိမ္း အမ်ိဳးအစားမတူလည္းရပါတယ္။ကိုယ္ စား လို့အဆင္ေျပရင္ျပီးတာပါပဲ။
ကဲ--ဒီတခါ Reishabu ရဲအိရွာဘူလို ့ေခၚတဲ ့၀က္သားလႊာျပဳတ္ နဲ ့ Poporomaka Sarada ပိုပိုရိုးမာကာ ဆလာ့ဒါ ့
လို ့ေခၚတဲ ့ အသုတ္ေလး အတူတြဲစားမယ္။
ဒါကPoporomaka မုန့္ဖတ္ေျခာက္ပါ။ဒီ ပစၥည္းက ရန္ကုန္မွာလည္း ၀ယ္လို့ရပါတယ္
ျပဳတ္ျပီးသြားရင္ ၾကက္သြန္နီ၊မုန္လာဥနီ၊ၾကက္ဥျပဳတ္၂လံုး ပါးပါးလွီးျပီးထည္ ့ပါ။
ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန ့္ ျဖဴးပါ။
ေဟာဒါကဂ်ပန္မွာ သံုးတဲ ့ ဆားငရုတ္ေကာင္း မွဳန္ ့ဘူးပါ။
Reishabu ရဲအိရွာဘူ လို ့ေခၚတဲ ့ စားစရာေလး လုပ္မယ္။
ပထမဆံုး ၀က္သားကို ျပဳတ္ပါမယ္။ ဆား၊ သၾကား စတာေတြ ဘာမွမထည့္ဘဲ ဒီအတိုင္းျပဳတ္ပါတယ္
ေဂၚဖီကို အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ ျဖတ္ျပီးျပဳတ္ပါ။
ျပဳတ္ျပီးသားကို လက္နဲ ့ ဖ်စ္ညွစ္ျပီး ပန္းကန္ ထဲ ထည္ ့ပါ။
၀က္သားျပဳတ္ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ
၀က္သားျပဳတ္နဲ ့တြဲ ဖက္စားမယ္ ့ Ponzu ပြန္းဇု ဆိုတဲ ့အခ်ဥ္ေရပါ။နဲနဲ ခ်ဥ္ျပီးအရသာ ေလးပါတယ္။
Shabubu ,ရွာဘူရွာဘူ လို့ေခၚတဲ ့ ဂ်ပန္အမဲသားလႊာေဟာ့ေပါ ့ ၊ Gyoza,ဂေရာ္ဇာ လို့ေခၚတဲ ့ဖက္ထုပ္ေတြ စားတဲ့အခါ ဒီအခ်ဥ္ေရထဲမွာႏွစ္ျပီး စားပါတယ္။
တစ္ေယာက္စာ ပန္းကန္ေလးေတြထဲ ကို ခြဲျပီးထည့္ျပီး စားမယ္
ေတာ္ေတာ္ေလး ေကာင္းပါတယ္။သူ ့အရပ္ နဲ ့ သူ ့ဇာတ္ေပါ ့ေနာ္။ဆီ မပါ၊အခ်ိဳမွဳန္ ့မပါတဲ ့တဲ့အစားအစာေလးေပါ ့။
ျမန္မာျပည္မွာ လုပ္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ ့ ပြန္းဇု အစား အလြယ္တကူ ရမယ္ ့ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အခ်ဥ္ေရ တမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ ့စားပါ။
ေနာက္တမ်ိဳးကေတာ ့ Yakiniku လို့ေခၚတဲ ့ အမဲသားကင္ပါ
ဂ်ပန္အမဲသားကခဏေလး ကင္ရံု နဲ ့ က်က္ ပါတယ္ ။ ႏူးညံ ့ျပီးစားလို့လည္း ေကာင္းပါတယ္။
အဆီ ပါတာမို ့လို ့အမဲသားက အဆီဖတ္ေလးေတြ ဖယ္ျပီး အ၇ြယ္ေတာ္ေလးေတြ တံုးပါ
အကင္စက္ထဲက သံဇကာေလးေပၚ အလူမီနီယမ္စကၠဴေလးအုပ္ျပီး အမဲသားေတြ စီတင္ျပီးကင္မယ္
ၾကိဳက္တတ္ရင္ဓါတ္ပံုထဲကလို ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးနဲ ့တြဲစားပါ။
ဒီေန ့ေတာ့ ဒီေလာက္ပဲေနာ္--ေက်ြးထားတာေတြ ကုန္မွ ျပန္ရမယ္ေနာ္--









No comments:
Post a Comment