Wednesday, May 2, 2012

ဂ်ပန္ရဲ ့ေႏြဦးၾကိဳ ပန္းေလး

3 လပိုင္းအကုန္ မွာ ေဆာင္းႏွင္းေလးေတြ အေ၀းထြက္ေၿပးလို ့ တစတစ ေႏြးေထြးလာတဲ ့ ဂ်ပန္ၿပည္ရဲ ့ေႏြဦးရာသီ လာပါၿပီ။
ႏွင္းရိုက္ၿပီးခ်မ္းေအးလြန္းလို ့ အရိုးၿပိဳင္းၿပိဳင္းက်ၿပီး တုတ္တုတ္မွမလွုပ္ႏိုင္တဲ ့ သစ္ပင္ေတြကလဲ အဖူးအငံုေလးေတြ
ထြက္လာၿပီးဂ်ပန္ေႏြဦးကိုၾကိဳဆိုအလွဆင္ဖို ့ ပန္းေလးေတြ ပြင့္ၾကၿပီေလ--
ဒီရာသီ ဂ်ပန္မွာ ပြင့္တဲ့ပန္းဆို အမ်ားက ဆာကူုရာ ့Sakura လို့ေခၚတဲ ့ခ်ယ္ရီပန္းေလးေတြကိုပဲ သိၾကတာမ်ားပါတယ္။
တကယ္ေတာ ့ ဆာကူရာ ့ ရဲ ့အရင္ ေႏြဦးကိုၾကိဳ တဲ ့ ပန္းလွလွေလး တမ်ိဳးရွိပါေသးတယ္။
သူ ့အပင္ က ပန္းပြင့္ရံုသက္သက္မဟုတ္ဘဲ သူ့အသီးက ဂ်ပန္ရိုးရာ အစားအေသာက္ေတြမွ အၿမဲ ပါတဲ ့ Ume အုမဲ (မက္မန္းသီး)ပါ။
ဆားနဲ့စိမ္ထားတဲ ့Umeboshi အုမဲဘိုးရွိ လို့ေခၚတဲ ့စားဆိမ္ မက္မန္းသီးကမနက္စာထမင္း၀ိုင္းမွာစားၾကပါတယ္။
အရသာက ၿမန္မာၿပည္က မက္မန္းသီးနဲ့တူၿပီး နဲနဲပိုငန္ပါတယ္။
ေနာက္ၿပီး အုမဲသီးစိမ္ထားတဲ့ Umeshuအုမဲရွဳ လို့ေခၚတဲ ့အုမဲအရက္ကလဲ ေသြးလည္ပတ္ၿပီးက်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းတယ္ဆိုၿပီး ဂ်ပန္ေတြေသာက္ၾကပါတယ္။အထူးသၿဖင္ ့ ဂ်ပန္ က အမ်ိဳးသမီးၾကီးေတြအတြက္ ေဆး အရက္ပါ။
အုမဲသီေးလးေတြထည့္ထားတဲ ့စားစရာခ်ိဳခ်ဥ္ ၊သၾကားလံုးေလးေတြ လဲရွိပါတယ္။
ဒီလို အမ်ိဳးမ်ိဳးအသံုး၀င္တဲ ့ အုမဲသီးနဲ ့အုမဲပန္းလွလွေလးေတြကိုၾကည့္ေစခ်င္လို ့ ေဖာ္ၿပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္-
ဒါက အပင္ေပၚက ခူးထားတဲ ့အုမဲသီးေတြပါ။

Umeboshi , အုမဲဘိုးရွိ( ဆားစိမ္ မက္မန္းသီး)

Umeshu ,အုမဲ ရွဳ( မက္မန္းစိမ္ ေဆးအရက္)
ေႏြဦးၾကိဳ ေနတဲ့ အုမဲပန္း လွလွေလးေတြ-


No comments:

Post a Comment